Nieuwegeinse hypes 2016: Pokémon Go, gooi je telefoon in de lucht & Co

Nu het einde van het jaar nadert, is het weer tijd om de balans op te maken. Wat waren de mooiste momenten van 2016? Welk nieuws heeft ons leven voorgoed veranderd? Maar ook: welke hypes bereikten Nieuwegein en omstreken? In dit overzicht lees je alles over dit laatste: de Nieuwegeinse hypes van 2016.

Pokémon Go
We konden er niet omheen: het augmented reality spel Pokémon Go. De virtuele diertjes doken overal in Nieuwegein op, van het oude marktplein tot het Museumwerf VreesWijk. De bibliotheek zette zelfs een heuze PokéQuest op en speciaal voor deze website maakte Kim Houtzager een passend stripverhaal.

Selfiehype: gooi je telefoon in de lucht
In selfieland gaan de trends al tijden razendsnel, zo ook dit jaar. Wellicht de meest opzienbarende trend van het jaar: een foto van jezelf maken terwijl je jezelf highfivet (en de telefoon dus niet vast hebt). Voor je hieraan begint is het misschien slim om je even te verdiepen in telefoonverzekeringen zoals die van simplesurance, want of je smartphone hier ongeschonden uit komt…

The Bottle Flip
Dat een hype geen technisch hoogstandje hoeft te zijn, wordt bewezen door de populariteit van The Bottle Flip. Voor The Bottle Flip heb je namelijk enkel een plastic waterflesje nodig. Je gooit het waterflesje roterend omhoog, waarna het de bedoeling is dat het flesje perfect verticaal landt. Vooral middelbare scholieren in Nieuwegein vonden in de challenge een leuk tijdsverdrijf.

De Dab
Wat oorspronkelijk een dansje was uit de Amerikaanse hiphopscene, wordt tegenwoordig vooral gebruikt door juichende voetballers. Wie in het afgelopen jaar een bezoekje heeft gebracht aan een Nieuwegeinse voetbalclub, heeft dan ook een goede kans gehad om de ‘Dab’ live te aanschouwen. Heb je hem toch gemist? Neem dan een voorbeeld aan koning Willem-Alexander en kijk hoe hij het ervan af brengt.

De Mannequin Challenge
De meest recente hype die Nieuwegein in de ban houdt, is de zogenaamde Mannequin Challenge. In een Mannequin Challenge-filmpje ‘bevries’ je een bepaalde situatie, en dat leg je vervolgens vast met een camera. Onder andere Adele, Hillary Clinton en de Belgische Rode Duivels deden mee aan de challenge, maar ook groep 8 van basisschool Vroonestein kan er wat van.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk