Fietsersbond ontwikkelt Fietsvisie Nieuwegein 2040

Hoe fietsen we in 2040 door Nieuwegein? En wie komen we dan tegen op het fietspad? Die vragen staan centraal in de Fietsvisie Nieuwegein 2040 van Fietsersbond afdeling Nieuwegein. Op donderdagavond 31 oktober zal de Fietsersbond hun visie aanbieden aan de Nieuwegeinse gemeenteraad en het college van B&W.

Met inbreng van zo’n twintig enthousiaste leden en fietsfans heeft de Fietsersbond een visie op fietsen in Nieuwegein ontwikkeld: ‘Fietsvisie Nieuwegein 2040.’ Het is een uitwerking voor Nieuwegein van de Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond, die begin dit jaar verscheen.

‘Tijdens het werken aan de Fietsvisie 2040, de visie van de Fietsersbond op fietsen in 2040, rijpte er een plan: hoe mooi zou het zijn om die inspirerende visie te vertalen naar een visie voor onze eigen stad, Nieuwegein?’ aldus Clarion Wegerif van de Fietsersbond in Nieuwegein. ‘Een visie die richting kan geven aan het fietsbeleid en aan de uitvoering van fietsmaatregelen in onze gemeente en provincie, maar die ook onze eigen afdeling focus biedt. En die dient als onze inbreng in ruimtelijke plannen, zoals omgevingsvisie en omgevingsplan.’

Clarion Wegerif

Die visie is er nu, en neemt je mee naar 2040. Hoe ziet Nieuwegein, er dan uit? Lees mee over de FietsFamilie, fiets mee over de Henkel-Drei-eck, maak kennis met burgemeester Aleid Spaaknippel en laat je inspireren!

Aanbieding aan college en raad
De aanbieding is tijdens het Intermezzo van de Avond van de Raad op donderdagavond 31 oktober om 21.00 uur. De Fietsersbond biedt dan de  visie aan aan wethouder Ellie Eggengoor (namens het college) en aan Martijn Stekelenburg (namens de gemeenteraad).  Je kunt de visie alvast lezen, download ‘m hier.

One thought on “Fietsersbond ontwikkelt Fietsvisie Nieuwegein 2040

  1. SC

    Het plan is goed bedoeld, maar heeft een hoog sneeuwvlokjesgehalte. Niemand rijdt te hard, want iedereen rijdt met een snelheidsbegrenzer. Daarmee zakt het besef van eigen verantwoordelijkheid en zelf opletten langzaam weg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk