Meentwal Nieuwegein: hypermodern wonen in sfeer van industrieel erfgoed

Begin 2017 start Plegt Vos met de bouw van het appartementencomplex Meentwal in Nieuwegein. De 96 appartementen variëren in oppervlakte tussen de 75 en 150 m2 en beschikken over een eigen buitenruimte, berging en parkeerplaats. Ook de aangrenzende bestaande openbare parkeergelegenheid krijgt een update. Het ontwerp van Hans Been architecten is geïnspireerd op het wereldberoemde ‘Flatiron building’ (het strijkijzergebouw) in New York.

Het appartementencomplex, nabij de oude zeepfabriek gelegen, combineert de sfeer van oud industrieel erfgoed met een hypermoderne woonomgeving voorzien van duurzame oplossingen zoals het gebruik van stadsverwarming en een groot aantal zonnepanelen op het dak.

Op de kopse kanten van het V-vormige gebouw is de relatie met industrieel erfgoed goed zichtbaar in de toegepaste mozaïeken van de scheepskraan en het fabrieksgebouw. Kijk hier voor meer informatie.

meentwalnieuwbouwappartementen

4 thoughts on “Meentwal Nieuwegein: hypermodern wonen in sfeer van industrieel erfgoed

 1. Floyd

  Voor welke mensen worden deze woningen en wat worden de huurprijzen?

 2. Hannie

  Zal wel weer vrije sector huur worden’ , of dure sociale huur. Vast niet voor minima

 3. O.J.

  Ik las ergens dat er ook een deel huurappartementen worden. Is al bekend wie dat in de verhuur krijgt?

 4. andre

  Ik ben bang dat dit alleen nog maar meer parkeerproblemen op gaat leveren aan de Meentwal. Kan doordeweeks mijn auto niet eens parkeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk