Nieuwegeinse genomineerd voor de Big Improvement Day Positivity Award 2021

Een mond vol, maar Ilja Jansen van de Ruilfabriek is deze week genomineerd voor de Big Improvement Day Positivity Award 2021. De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Sindsdien komt de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven elk jaar op de derde dinsdag van januari samen voor de meest positieve dag van het jaar. Met deze awards wordt aandacht gegeven aan de kracht van positiviteit en improvement.

Ilja Jansen

De Nieuwegeinse Ilja Jansen is genomineerd voor de ‘Meest Positieve Onbekende Nederlander.’ Jansen over haar nominatie: “Ik was compleet verrast en overrompeld, maar daarna realiseerde ik me dat ik deze award wel heel graag wil winnen. Niet voor mezelf, maar juist om alle mooie mensen die betrokken zijn bij De Ruilfabriek in het zonnetje te zetten.”

De Ruilfabriek is een shop-in-shop conceptstore, gevestigd in het hart van winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. De winkel wordt volledig gerund door vrijwilligers, zonder en met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door ondernemers met hun producten een prominente plek te bieden, is het een win-win situatie voor velen. Dat geldt ook voor het aanbieden van de locatie voor het organiseren van (creatieve) workshops.

Ondernemen tijdens de lockdown, een behoorlijke uitdaging
Ilja: “Met onder andere online shopping events en bingoavonden blijven de ondernemers enthousiast en kunnen de vrijwilligers de gekochte producten inpakken en bezorgen. Het is mijn passie mensen met elkaar te verbinden en daar iets positiefs mee te doen. Door op deze manier te ondernemen maak ik dit mogelijk en de mensen om mij heen zorgen voor het succes. Het winnen van deze award zou dan ook een mooie bekroning zijn.”

Stemmen
Vanaf 22 februari tot en met 31 maart kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen. De publieksstemmen bepalen de provinciewinnaars. Daarna kiest de vakjury de landelijke winnaar. Het bekendmaken van de winnaar vindt plaats op 22 april 2021. In totaal zijn er vier prijzen weg te geven: de meest Positieve Bekende Nederlander, de meest Positieve Onbekende Nederlander,  de meest Positieve Bedrijf of Non-Profit Organisatie en de meest Positieve Overheidsorganisatie.

Daarnaast worden er op 19 mei 2021 twee Phoenix Awards uitgereikt. De Phoenix Awards zijn voor een bedrijf of ondernemer die na een faillissement succesvol uit de as herrezen is. Met deze award wordt beoogd het taboe op failliet gaan in ons land te doorbreken. De winnaars van de Phoenix Awards worden volledig door de vakjury bepaald.

Over De Ruilfabriek
De Ruilfabriek Conceptstore is gevestigd in het winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Momenteel hebben ruim 70 ondernemers een ruimte om te ondernemen. Een bijzondere twist van de winkel is dat er wordt gewerkt met vrijwilligers (zonder en met een afstand tot de arbeidsmarkt). Een bijzondere locatie met een groot sociaal aspect, daar ligt de focus.

Naast De Ruilfabriek is er een tweede locatie, CityMeets, gevestigd in hetzelfde winkel-centrum. Hier kan men vergaderruimtes of een flexwerkplek huren. Een aantal van de medewerkers van De Ruilfabriek zijn onderdeel van CityMeets en worden middels een begeleidingstraject verder geholpen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!