Nieuwegeinse Eveline Zoomers naar finale landelijke Mantelzorg Awards

De Nieuwegeinse Eveline Zoomers is een van de 10 kanshebbers op de Mantelzorg Awards 2016. De genomineerden van de Mantelzorg Awards worden aangedragen door mantelzorgers zelf, zij maken zo zichtbaar wat hen helpt om te zorgen voor een naaste.

Eveline is aangedragen door haar vriendin Dagmar van Amerongen, mantelzorger en ook woonachtig in Nieuwegein. De vakjury van de Mantelzorg Awards heeft het verhaal van de twee vriendinnen uit Nieuwegein gewaardeerd met een finaleplek. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de Nieiuwegeinse. Ga hiervoor naar: www.mantelzorgawards.nl. Stemmen kan tot 10 januari 2017.

Uitreiking door de staatssecretaris Martin van Rijn
Staatssecretaris Martin van Rijn van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de uitreiking doen van de Mantelzorg Awards op 24 januari 2017 tijdens het congres ‘In voor Mantelzorg’ in Bussum.

Zorgintensief gezin
Dagmar van Amerongen heeft een zorgintensief gezin en een partner met een psychiatrische aandoening. Ze nomineerde Eveline omdat voor haar deze vriendschap zo belangrijk is:  “Ze is een vriendin waar ik mee onderneem, waar ik nieuwe wegen mee insla, verfrissende ideeën uitwerk en 100% mezelf kan zijn. Daar krijg ik zoveel energie van! Bovendien brengt Eveline als singer-songwriter muziek in mijn leven.”

Geen rol in de zorg
Opvallend aan deze nominatie is dat Eveline geen rol heeft bij de zorg van het gezin van Dagmar: “Nee, en dat wil ik ook liever niet! Ik wil dat zij mijn vriendin blijft, ik heb geen behoefte aan nog een zorgverlener. Ik heb meer behoefte aan een vriendin die mij goed kent en weet wat ik nodig heb als persoon. Ik gun iedere mantelzorger een vriendschap zoals deze.”

Zoveel bijzondere verhalen
De nominatie kwam geheel onverwachts. Dagmar: “Er waren zoveel bijzondere verhalen van andere genomineerden, mijn verhaal met Eveline lijkt dan zo klein. Maar juist dat is misschien wel de kracht. Het geluk zit in het ogenschijnlijk kleine en gewone. Zoals een gezellig ontbijtje met een vriendin op City Plaza. Als het leven dan even tegenzit, dan kan ik daarop terugvallen en energie van krijgen.”

Stem voor Eveline, stem voor het verhaal van Nieuwegein!
Van de 10 verhalen zijn filmpjes gemaakt. Dagmar legt daarin kort uit wat haar vriendin voor haar betekent. Dit filmpje is te bekijken op www.mantelzorgawards.nl en op het YouTubekanaal Power2creatives zie je onder meer de vlogs van Dagmar van Amerongen met Eveline Zoomers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk