Nieuwegeinse Estelle Evers exposeert in ‘Kunst op Utrecht Centraal’

Op Utrecht Centraal, tegenover de ingang van het Stadskantoor van de gemeente Utrecht, bevinden zich twee etalages aan de buitenzijde van het station die leeg waren en geen functie hadden. Deze etalages zijn door het Ondernemersfonds in Utrecht getransformeerd naar een expositieruimte voor Utrechtse kunst. Elke twee maanden krijgt een andere Utrechtse kunstenaar de mogelijkheid om zijn of haar werk in de spotlights te zetten. Deze keer is het de beurt aan de Nieuwegeinse Estelle Evers. De twee schilderijen van de Nieuwegeinse zijn nog tot eind februari te zien.

In de etalages is een witte backdrop geplaatst, de vloer is voorzien van een donkere vloerbekleding en er zijn spots gemonteerd om de kunstwerken uit te lichten. Achter het glazen etalage wordt een rood-wit gekleurde lijst opgehangen (kleuren van Utrecht). Op deze manier wordt extra aandacht getrokken naar de kunstwerken.

De Nieuwegeinse laat onze redactie weten: ‘Nu veel locaties gesloten zijn, is het fijn dat mijn werk toch nog gedeeld kan worden met een groot publiek.’ De schilderijen: ‘Big Noise’ en ‘Serenity’, laten ieder een gezicht van vrouw zien. Estelle richt zich vooral op portretkunst van de moderne vrouw en heeft ook een eigen kunstgalerie.

Dit project is niet nieuw, maar voor 2022 is wel opnieuw bijgedragen vanuit trekkingsgebied 59 (Utrecht Centraal). Dat betekent dat ook dit jaar weer 6 kunstenaars hun werk kunnen laten zien op deze mooie plek waar dagelijks heel veel mensen langs komen.

Over het Ondernemersfonds
Het Ondernemersfonds vormt een belangrijke schakel in de Utrechtse economie, dankzij het fonds is er structureel geld voor collectieve ondernemersinitiatieven die bijdragen aan het lokale vestigingsklimaat. Er worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd: van feestverlichting in de binnenstad tot camerabeveiliging op de industrieterreinen, en ook steeds vaker projecten die inspelen op sociaal-maatschappelijke thema’s, duurzaamheid en gezond stedelijk leven. In 2020 is totaal € 6.262.143,00 besteed aan lokale initiatieven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk