Nieuwegeinse economie draait beter als ooit tevoren

Bedrijven vestigen zich graag in Nieuwegein. Dit blijkt uit onderzoek van Bureau Louter. Nieuwegein staat op deze lijst van Economische Toplocaties stevig op een vierde plek. Alleen in het jaar 2000 stond Nieuwegein ook op deze plek. In 2014 en 2015 moest Nieuwegein genoegen nemen met respectievelijk een 83-ste en 87-ste plek. De gemeente Haarlemmermeer staat op de eerste plek, dit overigens al jaren. Grote steden zoals Utrecht, Rotterdam en Eindhoven moeten Nieuwegein voor laten gaan.

Bureau Louter uit Rotterdam verricht al sinds 1996 studies op het terrein van Ruimtelijke Economie. Centraal daarbij staan ‘monitoring’ (hoe verloopt de economische ontwikkeling van gebieden), ‘benchmarking’ (hoe goed zijn de economische prestaties van een gebied vergeleken met andere gebieden) en ‘prognoses’ (welke economische ontwikkelingen zijn er te verwachten voor een gebied).

Dat Nieuwegein goed scoort is niet verwonderlijk. De centrale ligging, goede uitvalswegen (A2, A12 en de A27) en het nieuwe industriegebied Het Klooster zorgen voor meer werkgelegenheid in Nieuwegein.

De ranglijst over het jaar 2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren