Nieuwegeinse basisschool excelleert

“Ik ben als wethouder onderwijs bijzonder trots dat een Nieuwegeinse school op zoveel verschillende vlakken landelijk bijzonder positief is gewaardeerd. En dat terwijl de school veel kinderen heeft met verschillende achtergronden. Dank aan de geweldige inzet van alle leraren en de schoolleiding.” Sprak wethouder Renée Blom-Oosterhoff uit tijdens een speciaal bezoek samen met de wijkwethouder Hans Reusch op dinsdag 14 jan aan de Obs De Schakel, om ze met deze geweldige prestatie te feliciteren. De schakel ontving gisteren het predicaat Excellente school uit handen van minister president Rutte.

Obs de Schakel uit Nieuwegein was één 1 van de 140 landelijk genomineerde scholen die een positief juryrapport ‘Excellente school 2013’ ontving. In mei 2013 schreef zij zich in op verzoek van het ministerie van OCW . Obs De Schakel behaalt al jaren bovengemiddelde resultaten. Onlangs behaalde De Schakel nog samen met Obs De Veldrakker een resp. 9,2 en 9,1 op de lijst van RTL Nieuws. Daarmee staan zij op de derde plaats in de top 10 van de provincie Utrecht.

In de praktijk betekent het dat de school extra veel tijd en aandacht besteedt aan gezonde voeding, een gezond binnenklimaat, sport en bewegen, een veilig schoolklimaat en de natuur. De school heeft een Natuur-ontdektuin en een moestuin. Via de oudertevredenheidsonderzoeken heeft de school inzichtelijk gekregen dat ouders hier zeer tevreden over zijn, net als over de school in het algemeen.

In het actieplan ‘Basis voor presteren’(mei 2011) vraagt de minister van Onderwijs nadrukkelijk aandacht voor excellente scholen. Zij doet dat in de veronderstelling dat het erkennen van goede prestaties bijdraagt aan het realiseren van een ambitieuze leercultuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren