‘Foto van de week’

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als het ware een verlengstuk van zijn ogen.

Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd. Het resultaat is de ‘Foto van de week ‘ op De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar niet alleen Arend trekt er voor De Digitale Stad Nieuwegein op uit. Veel lezers sturen ons foto’s toe of reageren op een foto die door Arend Bloemink gemaakt is. Ook op Social Media, zoals Facebook komt onze redactie ‘dingen’ tegen. Deze week een fraaie foto van ROC Midden Nederland. Zij hadden hoog bezoek op het Tech Campus in Nieuwegein.

Utrechts college

Arend: ‘Het Utrechts college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de Tech Campus van ROC Midden Nederland. De leden van het college spraken met vertegenwoordigers uit het onderwijs en het bedrijfsleven over de regionale arbeidsmarkt en meer in het bijzonder over techniek. Thema’s die aan de orde kwamen, waren onder meer: de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt, de aantrekkelijkheid van de regio en een leven lang ontwikkelen.’

‘Het college van B&W en de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven kregen een rondleiding door de Tech Campus en spraken met verschillende studenten. De ochtend werd afgerond met een gesprek over bovengenoemde thema’s, gemodereerd door Johan Spronk, voorzitter college van bestuur ROC Midden Nederland.’

Zie je ook iets leuks of bijzonders in Nieuwegein? Maak een fotootje en stuur ‘m aan redactie@pen.nl. Zorgen wij er voor dat iedereen kan meegenieten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk