Nieuwegeinse babbeltrucverdachten blijven ondanks Coronacrisis vastzitten

Twee vrouwen uit Nieuwegein, die vastzitten op verdenking van het bestelen van tientallen bejaarden, blijven voorlopig in de cel. Volgens hun advocaten zijn de vrouwen nodig bij hun familie in verband met de Coronacrisis, maar de rechtbank ziet voldoende ernstige bezwaren om de vrouwen van 23 en 27 jaar vast te houden.

De verdachten zouden zich hebben voorgedaan als medewerker van een ouderenbond en zich op die manier naar binnen hebben gepraat bij de slachtoffers. Ze zouden bejaarde vrouwen vanuit supermarkten naar huis zijn gevolgd om ze daar een bloemetje aan te bieden.

Eén van hen hield telkens het slachtoffer aan de praat, terwijl de ander juwelen, geld en pinpassen uit het huis haalde, stelt het Openbaar Ministerie. De aangiftes komen vanuit heel Nederland, het gaat om twintig in totaal. Daarbij zou voor tienduizenden euro’s zijn buitgemaakt.

De advocaat van de 27-jarige Valentina N. had gevraagd om haar naar huis te laten gaan om voor haar kinderen te zorgen. Die worden nu door haar moeder opgevangen, maar zij is de Nederlandse taal niet genoeg machtig om ze thuis onderwijs te geven. De 23-jarige Cynthia D. wil haar moeder steunen in de zorg voor haar broertje en zusje.

De officier van justitie had de rechtbank gevraagd om de vrouwen in de gevangenis te houden. Hij merkte op dat er een grote kans op herhaling is. “Ook in deze tijd zien we nog altijd mensen die de coronacrisis aangrijpen voor babbeltrucs.”

Een derde verdachte is al op vrije voeten. Wanneer de zaak van de drie vrouwen inhoudelijk wordt behandeld, is niet bekend.

One thought on “Nieuwegeinse babbeltrucverdachten blijven ondanks Coronacrisis vastzitten

  1. Bas

    “De 23-jarige Cynthia D. wil haar moeder steunen in de zorg voor haar broertje en zusje.” Hahaha, tránen in mijn ogen, maar niet heus. ALS je al iemand wil steunen, ga dan al die ouderen steunen die jullie hebben beroofd, stelletje sukkels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren