Katern

Nieuwegeins tweetal naar EK Bowlen in Wenen

Volgende maand starten in Wenen de Europese kampioenschappen bowlen voor dames. Namens Nederland zijn Ghislaine Stigter-Van der Tol en Ellen Jansen twee van de zes dames die Nederland gaat vertegenwoordigen. Beide dames wonen en trainen in Nieuwegein.

Na het EK in Tilburg in 2012 waar goud behaald werd, waren de Nederlandse dames afwezig tijdens het EK 2014. Sindsdien is er hard gewerkt aan een comeback en alle inspanningen moeten in Wenen beloond worden met een goed resultaat!

De 24-jarige Ellen Jansen was dit seizoen al succesvol voor het Nederlands team. Als Nederlands kampioene nam Jansen in oktober 2015 deel aan het EK voor landskampioenen in San Marino, en met succes. Jansen kwam thuis met een bronzen medaille.

Waar Jansen de jongste dame van de selectie was, was Ghislaine Stigter-Van der Tol de oudste. De 29-jarige NIeuwegeinse is vorig jaar moeder geworden en heeft een heel andere voorbereiding achter de rug dan Ellen Jansen. Afgelopen zomer begon het voor de voormalig Europees Kampioene toch weer te kriebelen en zij wist de coaches snel te overtuigen dat zij nog steeds thuis hoort bij de Nationale Top.

Het team van Jansen en Stigter-Van der Tol komt uit in verschillende events: Doubles, Trio’s, Teams en Singles. De beste 24 spelers over alle events plaatsen zich aan het eind van de week voor het Masters Event, waarmee het toernooi op zaterdag 18 juni wordt afgesloten. Het EK start donderdag 9 juni aanstaande.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk