Katern

Nieuwegeins raadslid Haseena Bakhtali krijgt boete vanwege smaad

Raadslid Haseena Bakhtali uit Nieuwegein is veroordeeld tot een boete van 1.000 euro wegens smaad. Jarenlang beschuldigde ze de wethouders Adriani en Monrooij van fraude en corruptie, terwijl daar volgens de rechtbank helemaal geen bewijs voor was.

Ook moet Bakhtali, die in haar eentje in de raad zit namens de partij Núwegein, binnen een maand alle smadelijke online berichten verwijderen, zoals tweets en teksten op haar website. Doet ze dat niet, dan krijgt ze veertig uur taakstraf.

Bakhtali heeft het vooral gemunt op Hans Adriani, die namens de PvdA wethouder is, en Martin Monrooij, die vroeger wethouder was en momenteel namens de ChristenUnie fractievoorzitter is in de Nieuwegeinse gemeenteraad.

‘Fraude en vriendjespolitiek’
Volgens de rechter zijn de eer en goede naam van Adriani en Monrooij aangetast. Bakhtali zei onder meer dat Monrooij miljoenen buiten de boeken hield, fraudeerde met declaraties en een vriend had aangesteld als gemeentesecretaris.

Adriani zou kostbare bouwgrond van de gemeente voor een zacht prijsje hebben verkocht aan bevriende projectontwikkelaars, betoogde Bakhtali.

Flyer
Allemaal onterechte beschuldigingen, oordeelden de gemeenteraad en het OM eerder al. Maar de leider van Núwegein hield voet bij stuk. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gooide Bakhtali bij meerdere Nieuwegeiners een flyer door de deur met daarin opnieuw smadelijke teksten. Daarop besloten Adriani en Monrooij naar de rechter te stappen.

Bakhtali betuigde in de rechtbank geen spijt. De rechter merkt op dat ze haar strijd tegen haar politieke tegenstanders niet kan laten rusten. Ze zegt dat ze wil blijven doorgaan met misstanden aan de kaak stellen. Of ze haar tweets gaat verwijderen, zoals de rechter wil, is nog onduidelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren