Nieuwegeins popkoor Hold the Line treedt op in poptempel Paradiso

Optreden in de grote zaal van Paradiso, dé poptempel van Nederland: dat staat op de ‘bucketlist’ van veel muzikanten en koren. Popkoor Hold the Line (40 man en vrouw sterk), onder leiding van Raimond Metting, kan nu een dikke vink op de bucketlist zetten.

Afgelopen zondag trad het popkoor namelijk op tijdens de Paradiso Korendagen (18 en 19 januari). Deze dagen vinden jaarlijks in januari plaats en gedurende twee dagen treden er meer dan honderd koren op in zowel de grote als de kleine zaal.

In de kleine zaal had Hold the Line al drie keer eerder gestaan, maar zondag stond het koor op het magische grote podium in de poptempel, waar eerder al zoveel muzikale helden hebben opgetreden.

De generale repetitie van de dinsdag ervoor spetterde al flink. Eén brok energie vloog door de repetitieruimte in theater de Kom dus dat beloofde veel goeds voor hét optreden van het jaar.

Om 18.30 uur betrad het popkoor het magische trappetje op weg naar het hoofdpodium. Om vervolgens ruim een kwartier volop te ‘knallen.’

De aftrap was ingetogen met het prachtige You are the reason. De wereld veroveren kan Hold the Line ook, want het tweede nummer was Everybody wants to rule the world. Bij de klassieker die volgde klapte het publiek op het juiste moment enthousiast mee: Radio Gaga.

Het nummer Water under the bridge klonk prachtig in Paradiso. Want, als de akoestiek érgens goed is, dan is het wel in deze voormalige kerk. Een fantastisch nummer om juist daar te zingen.

Tijdens de afsluiter ging het dak er bijna letterlijk af, tijdens het gospelachtige nummer Go like Elijah. Zowel het publiek als Hold the Line zelf maakten er een feestje van. Het was fantastisch om alle mensen in de zaal zo mee te krijgen! Alle koorleden hebben intens genoten. En, die vink op de bucketlist staat bij iedereen genoteerd!

Volg Hold the Line op Facebook of kijk op de website. Zelf enthousiast geworden? Kom een keer kijken en meezingen. Hold the Line repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 in de ensembleruimte op de vierde verdieping van theater De Kom.

Popkoor Hold the Line in Paradiso

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren