Nieuwegeins Peil

Van 8 tot en met 15 september is het de ‘Week van Lezen en Schrijven.’ Tijdens deze week vragen diverse organisaties extra aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Om ervoor te zorgen dat zij allemaal aan de samenleving mee kunnen doen, komen zij – het Nederlandse publiek, taalnetwerken en bedrijven – samen in actie tijdens de Week van Lezen en Schrijven.

Nieuwegeins Peil

Op 15 september wordt de week feestelijk afgesloten met een combinatie van beeldende kunst en poëzie in samenwerking met Reinaerde. De kunstenaars van Studio 10 en Cimbaal, werk- en dagbesteding, lieten zich inspireren door het werk van Johannes Vermeer, de overbekende schilder van o.a. Het meisje met de parel en Het melkmeisje. Twaalf Nieuwegeinse dichters en schrijvers schreven teksten bij deze kunstwerken.

De presentatie van de kunstwerken en de bijbehorende teksten is op vrijdag 15 september van 13.00 uur tot 14.30 uur in Studio 10 (Specht 10). Toegang is gratis, wel vraagt de organisatie geïnteresseerden om zich vooraf online aan te melden. Dit kan via de website van bibliotheek De tweede verdieping.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk