Nieuwegeins Peil

“Ik ben ergens uit de grond getrokken en elders weer geplant”, zegt de van oorsprong Iraanse dichteres Azar Tishe. “Contact met Nederlandse dichters helpt mij beter mijn weg te vinden in de Nederlandse cultuur.” Tishe laat zich inspireren door de gedichten van Ton de Gruijter, de inofficiële stadsdichter van Nieuwegein. En ze inspireert De Gruijter op zijn beurt. Tijdens het literatuurfeest Nieuwegeins Peil in de bibliotheek laten zij, en andere duo’s, horen waartoe deze samenwerking heeft geleid.

De ontmoeting van (ex-)vluchtelingen en Nieuwegeinse schrijvers staat dit jaar centraal tijdens het Nieuwegeins Peil. Het jaarlijkse feest voor lokale auteurs en cultuurliefhebbers vindt plaats op donderdagavond 28 september (20.00 tot 22.00 uur). Nieuwegeinse schrijvers zijn hiervoor in gesprek gegaan met statushouders die hun kookkunst, schilderijen of muzikale talenten met ze deelden. Een ander duo – naast Azar Tishe en Ton de Gruijter, vormen bijvoorbeeld thrillerauteur Els Kerkhoven en de van oorsprong Iraanse illustrator Masjid Djalinoes.

Het Nieuwegeins Peil is gratis en vindt plaats in bibliotheek De tweede verdieping (Stadsplein 1c). Aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via actie@detweedeverdieping.nu o.v.v. Nieuwegeins Peil.

Els Kerkhoven

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren