Nieuwegeins Kamerkoor viert 40-jarig bestaan met uitvoering van ‘Ein deutsches Requiem’

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum voert het Nieuwegeins Kamerkoor op 30 oktober aanstaande het stuk: ‘Ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms uit. Anders dan de naam suggereert is het geen uitvaartmis, maar een troostend muziekstuk in 7 delen, gebaseerd op door Brahms zelf gekozen bijbelteksten. De componist gaf het zelf de ondertitel ‘Ein menschliches Requiem.’ Voor deze gelegenheid is het koor versterkt met een aantal projectzangers.

Paul Kuipers van het Nieuwegeins Kamerkoor: ‘We voeren de zogenaamde Londense versie uit, met begeleiding door quatre-mains piano. Deze bewerking is niet geschreven door een latere uitvoerende of een muziekuitgever, maar is van de hand van de meester zelf. De soli worden gezongen door Donij van Doorn (sopraan) en Fabian Egli(bariton). Begeleid op piano door Ineke Geleijns en René Maurer. De muzikale leiding is in handen van onze dirigent Arno van Wijk.’

Het concert vindt plaats op zondag 30 oktober om 16.00 uur in de Sint Nicolaaskerk. De toegang bedraagt € 20,00 aan de ingang. In de voorverkoop (tot tot 28 oktober) kosten de kaarten € 18,50. Houders van de Nieuwegein Stadspas en kinderen t/m 12 jaar betalen € 10,00. Het programmaboekje en een consumptie na afloop zijn inbegrepen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden en via de website van het Nieuwegeins Kamerkoor. Op deze website is ook meer informatie te vinden over het 40-jarig jubileum.

Over het Nieuwegeins Kamerkoor
Het Nieuwegeins Kamerkoor is in 1982 opgericht en levert sindsdien een bijdrage aan het vertolken van vocale kamermuziek. Er worden regelmatig concerten gegeven met gevarieerde, meerstemmige werken van de late Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw, al dan niet ondersteund door ensembles of solisten. Tijdens de wekelijkse repetities wordt in een ontspannen sfeer hard gewerkt om op de concerten zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen. Het NKK stond van 1986 tot 2000 onder leiding van Liesbeth Muijs en van 2000 tot 2006 onder leiding van Marc Hoogsteden. Vanaf 2006 tot 2014 stond het koor onder leiding van Willeke Smits. In 2014 nam Itamar Lapid het stokje over en gaf het in 2016 door aan Frank Hilberink. Vanaf 2021 is Arno van Wijk dirigent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren