Nieuwegeins bier

Het eerste Zevenstar bier ‘Blond’ komt eraan. Woensdag 3 december zal dit bier voor het eerst op speciale wijze gepresenteerd worden in café de Zwaan aan de Herenstraat in Jutphaas. Een initiatief dat startte in maart 2014 met vier enthousiaste mensen is hiermee werkelijkheid geworden. Zij ontdekten dat in 1765 de enige bierbrouwerij in het toenmalige Jutphaas afbrandde. Dus in 2015 zou het 250 jaar geleden zijn. Hoog tijd om opnieuw te beginnen en er voor te zorgen dat voor 2015 er weer een Nieuwegeins biertje te koop zou zijn. Door het uitschrijven van een wedstrijd ‘wie maakt het lekkerste biertje’ startte de droom van dit eigen Nieuwegeins biertje. De presentatie start om 20.00 uur.

Diverse amateur brouwers uit Nieuwegein brouwden hun eigen bier en dit werd door keurmeesters van het Bier Keurmeesters Gilde uitgebreid gekeurd met als resultaat dat Ernst Doornkamp als beste brouwer te voorschijn kwam. Zijn recept werd gebruikt om 1000 liter blond bier te brouwen.

Iedereen die kennis wil maken met dit heerlijk geurig fruitig blond biertje met een frisse citrus geur, met tevens een mooie zoete smaak en een heerlijke iets bittere afdronk wordt op woensdagavond vanaf 20.00 uur uitgenodigd om in café de Zwaan dit biertje te komen proeven. De brouwerij stond immers in het verleden naast dit café.

Verder zal het bier op diverse plaatsen in Nieuwegein op de fles te koop zijn, o.a. bij Vreeswijn in Vreeswijk, Grapes & Bottles winkelcentrum Nedereind, de Mitra winkelcentrum Muntplein en de Dagwinkel in Vreeswijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren