Nieuwegeins bedrijf leert kinderen programmeren

Zaterdag 3 november 2018 organiseert softwareontwikkelaar Open Web uit Nieuwegein een evenement voor meisjes en jongens van 10-14 jaar, waarbij ze leren programmeren onder begeleiding van echte programmeurs.

Tijdens deze Devoxx4Kids gaan de kinderen van 09.30 uur tot 16.00 uur een eigen game bouwen, een spannende ontsnapping voorbereiden én muziek maken met de computer. Uiteraard wordt er gezorgd voor een gezonde lunch en een tussendoortje. Het evenement vindt plaats onder begeleiding van echte programmeurs (M én V) en deelname is gratis!

Waarom Devoxx4Kids?
Onze maatschappij heeft in de toekomst digitaal talent nodig. Elk elektronisch apparaat bevat software dat iemand moet programmeren om te kunnen worden gebruikt, denk maar aan tablet, smartphone, televisie, de kassa in de supermarkt of het digibord in de klas. En bovendien… programmeren is enorm leuk! Cees Huisman vanOpen Web: ‘Bij Open Web vinden we het belangrijk én zinvol om kinderen te helpen leren ontdekken of ze net zo enthousiast over programmeren kunnen worden als wij!’

Wil je meedoen met Devoxx4Kids? Meld je dan hier aan. Je vindt er ook meer informatie over het evenement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk