Nieuwegeiners opgepakt om plofkraak in Duitsland

De politie heeft vandaag vier verdachten aangehouden wegens plofkraken in Duitsland. Ze komen uit Nieuwegein en Amsterdam. Diverse woningen in Nieuwegein en Amsterdam zijn doorzocht op zoek naar bewijsmateriaal.

Het gaat om vier verdachten van 25 tot 31 jaar oud. Ze zouden onder meer verantwoordelijk zijn voor de plofkraak op een geldautomaat in de Duitse Knielingen nabij Karlsruhe in de nacht van 26 op 27 maart dit jaar.

Na de explosie sloegen de daders in twee auto’s op de vlucht. Na een wilde achtervolging richting Nederland wisten ze aan de politie te ontsnappen. Na maandenlang politieonderzoek waren vandaag huiszoekingen bij de verdachten en zijn ze aangehouden.

De politie nam geld en waardevolle goederen in beslag, waaronder een Porsche. “Het geld en deze goederen kunnen mogelijk in verband worden gebracht met plofkraken”, laat de politie weten. De Duitse justitie vraagt om uitlevering van de verdachten

Verder zegt de politie dat de criminele bende die plofkraken pleegt net over de grens in Duitsland steeds beter in beeld komt. De grensoverschrijdende samenwerking tussen politie en justitie zou steeds soepeler gaan en geldautomaten worden beter beschermd.

Vorige maand werd al een 25-jarige Utrechter aangehouden voor een reeks plofkraken in Duitsland, en in Hilversum een dertigjarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren