Nieuwegeiners kunnen er op uit met tweede duo-fiets

Nieuwegein is vandaag een tweede duo-fiets rijker. U weet wel, zo’n fiets waar de bestuurder en een passagier naast elkaar zitten. De fiets wordt vooral gebruikt bij uitjes voor mensen met een beperking of dementerenden. Onze reporters Frans Evers en Jos van Vogelpoel waren bij de ingebruikname op Fort Vreeswijk en maakten bovenstaand videoverslag

In Nieuwegein is de duo-fiets zo populair dat er afgelopen fietsseizoen veel mensen teleurgesteld moesten worden. Dat moet deze zomer voorkomen worden en daarom heeft de gemeente voor nog een duo-fiets subsidie verstrekt.

FIETSEN
“We hebben regelmatig nee moeten verkopen maar het was ook grandioos weer. En dat doet gewoon pijn, omdat je die mensen een ritje gunt”, aldus fietsvrijwilliger Henri Steenman van Algemene Hulpdienst Nieuwegein. Hij is één van de mensen die vaak op pad gaat met de duo-fiets.

Wethouder Adriani heeft de tweede duofiets vanmiddag officieel in gebruik genomen. Er komt één fiets in Nieuwegein Noord te staan en één in Nieuwegein Zuid. Zo kunnen de fietsen voortaan ook efficiënter ingezet worden. Fietsvrijwilliger Henri Steenman is er maar wat blij mee: “Ze hebben altijd enorm veel lol en er wordt honderduit gepraat.”

Wethouder Hans Adriani vlagt de duo-fiets de weg op

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren