Nieuwegeiners geven gul aan Voedselbank

De PvdA Nieuwegein is op zaterdag 11 mei de straten van Zuilenstein, Batau Zuid en de Markt in de binnenstad van Nieuwegein op gegaan om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein. Het resultaat is boven verwachting: 24 volgepakte rode kratten etenswaar.

Nieuwegeiners blijken ondanks de crisis gulle gevers. Keuken- en voorraadkasten worden makkelijk geopend om voedselproducten voor de inzamelingsactie. Ze steunen het initiatief van harte. De marktlieden tonen zich van hun beste kant: stapels kratten verse groenten, brood en vlees worden meegegeven.

Harry Glas, voorzitter van de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein, is blij met de opbrengst: ‘Ik vind het geweldig dat er toch nog veel mensen bereid zijn om anderen te helpen.’

PvdA raadslid Erica van Alfen: ‘De voedselbank wil graag meer bekendheid om meer mensen te kunnen helpen. Met deze actie hebben we daaraan willen bijdragen. De voedselbank verricht namelijk goed werk voor mensen die door moeilijke, persoonlijke omstandigheden tijdelijk van de hulp van de voedselbank gebruik maken.’

Hulp van de voedselbank (www.vbn.is) aan de Montageweg 1A kan worden aangevraagd via Vitras CMD Nieuwegein (Zoutkamperschans 3-6, dagelijks inloopspreekuur van 9:00-10:00 uur).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk