Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ………..

Arend Bloemink: ‘Even lekker een luchtje scheppen. Genieten van de geur van versgemaaid gras in de berm langs de Galecopperwetering. En dan dít: welke Nieuwegeiner doet dit nou?! Je rommel dumpen aan de rand van de Wetering. Weg is weg… of toch niet? Want er ligt een schoen tussen het afval. En daar zit vast dna op…’

Tja, welke Nieuwegeiner deed dat nou… die vraag is (nog) niet beantwoord. Maar al vrij snel nadat dit bericht op onze website was geplaatst ontving de redactie een whatsapp-bericht van de dierenopvang Galecop Sublime waarin Patricia aangaf het vuil te herkennen op basis van de diervoedingszakken die er tussen lagen:

‘Uiteraard hebben wij dit niet gedumpt en ik ben bang dat iemand in onze vuilnisbak heeft lopen graven. Wij zullen voortaan zorgen dat niemand van buiten hier meer bij kan behalve met de ophaaldag’ aldus Patricia.

Desgevraagd heeft de redactie Patricia de exacte plaats waar het vuil werd aangetroffen aangegeven. Enkele ogenblikken daarna meldde Patrica dat ‘onze vrijwilligers zojuist alles hebben opgeruimd en de plek weer schoon hebben achtergelaten’ en biedt zij haar excuses aan.

Zo snel en zo goed kan het gaan! Fijn!

2 thoughts on “Nieuwegein, waarom?

  1. Robertjc

    Dit kán niet van een Nieuwegeiner zijn. Die doet zoiets niet in zijn eigen woonplaats…

  2. John

    Het is wel zeker dat dit door nieuwegeiners is gedaan,
    Want in Heel nieuwegein is het een bende.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren