Nieuwegeiner voor rechter na doodsteken ex-vriendin in het bijzijn van hun kind

De 32-jarige Jeffrey van den D. uit Nieuwegein, die verdacht wordt van het doodsteken van zijn ex-vriendin in Den Bosch, staat vandaag terecht. Het 34-jarige slachtoffer werd woensdag 8 september aan het Ploossche Hof op klaarlichte dag aangevallen met een mes in het bijzijn van haar 1-jarige kind. Meerdere mensen waren getuige van het geweld.

Omstanders grepen in en wisten de vluchtende verdachte, de vader van het kind, vast te pakken en aan de politie over te dragen. Het kind bleef ongedeerd. De vrouw overleed ter plaatse. Volgens de politie heeft de man meermaals gestoken.

Van den D. zou een relatie hebben gehad met het slachtoffer. De vrouw en hun gezamenlijke kindje logeerden al geruime tijd bij haar familie in Den Bosch.

Het Openbaar Ministerie zei eerder er rekening mee te houden dat relatieproblemen de achtergrond van de steekpartij vormen. Eerder dit jaar is het psychiatrisch en psychologisch onderzoek naar de geestesgesteldheid van de man afgerond.

Van den D. was een tijdje onderwijzer op een school in Odijk en had een eigen praktijk als kindercoach in Utrecht. In december was hij via een videoverbinding aanwezig bij een zitting in de rechtbank. “Ik had de mensen graag in de ogen willen kijken om sorry te zeggen, zei hij toen. “Het is allemaal heel verdrietig en dit is zo onpersoonlijk.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren