Nieuwegeiner vast na doodsteken vrouw in Den Bosch

In Den Bosch is vanochtend een 34-jarige vrouw uit Utrecht doodgestoken. Het slachtoffer liep volgens getuigen rond 09.50 uur met een kinderwagen over straat toen ze werd aangevallen door een man. Hij zou de vrouw tientallen keren hebben gestoken, waarna ze ter plaatse overleed. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een conflict in de relationele sfeer. Het kind is voor zover bekend ongedeerd gebleven.

De 31-jarige verdachte uit Nieuwegein is even later aangehouden. Hij werd door omstanders tegen de grond gewerkt. Zij hielden hem vast tot de politie er was. “Ik zag drie mannen er als een gek achteraangaan”, vertelt ooggetuige Maria bij Omroep Brabant (zie reportage hierboven).

Ze zat binnen aan de koffie en hoorde buiten een hoop geschreeuw en gehuil. “Toen ik naar buiten ging, zag ik een hele massa mensen staan. Een man ging er vandoor en vluchtte een straat in. Ik sta er nog helemaal van te shaken, het is zo eng allemaal.”

Verschillende mensen hebben het steekincident aan het Ploossche Hof in Den Bosch gezien. “Zij krijgen slachtofferhulp, want het is heel heftig wat er hier gebeurd is”, vertelt een politiewoordvoerster.

Een getuige zegt gezien te hebben dat de verdachte de vrouw al een tijdje achtervolgde. De omgeving is afgezet en de brandweer heeft schermen geplaatst. De politie doet sporenonderzoek en spreekt met zo veel mogelijk getuigen.

De auto van de verdachte is in beslag genomen. De politie heeft op die plek ook sporenonderzoek gedaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk