Katern

Nieuwegeiner ‘Sportcoach van het Jaar 2019’

Hugo Haak, de 28-jarige coach uit Nieuwegein van de nationale baansprinters, is verleden week uitgeroepen tot Nederlands Coach van het Jaar 2019. Afgelopen jaar zag hij zijn renners naar drie sprintwereldtitels rijden. Hij kreeg op het Sportgala in amsterdam meer stemmen dan Ajax-trainer Erik ten Hag en Sarina Wiegman, bondscoach van de voetbalvrouwen.

Haak werd begin dit jaar aangesteld als bondscoach van de baansprinters na het vertrek van Bill Huck. De teamsprinters bleken onverslaanbaar en veroverden in Polen voor het tweede jaar op rij de wereldtitel. Voorts waren er individuele wereldtitels voor Harrie Lavreysen op de sprint en voor Matthijs Büchli op de Keirin.

“Met zulke toptalenten onder zijn hoede weet Hugo Haak altijd de perfecte balans te vinden tussen samenwerken en elkaar beconcurreren. Zo worden zijn renners er uiteindelijk allemaal beter van”, aldus het NOC*NSF, organisator van de verkiezingen.

Hugo Haak in een reactie: ‘Wow, wat geweldig deze ongelofelijke eer en waardering te krijgen van mijn collega coaches en de vakjury van NOC*NSF! Bedankt allemaal!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren