Anna van Rijn scholiere kampioen MS Office

De 16-jarige scholiere Laura van der Schoor van het Anna van Rijn College in Nieuwegein is vrijdag 3 juni j.l. Nederlands Kampioen Microsoft Office geworden. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Office namen 30 studenten uit het hele land het tegen elkaar op om deze titel te veroveren. Alle deelnemers hebben op school het Microsoft Office Specialist-certificaat behaald.

Laura van der Schoor was op Schiphol de beste van dertig kandidaten die zich geplaatst hadden doordat ze de beste waren van hun school. Voor het kampioenschap moesten de deelnemers een test doen, waar vijftig minuten voor stond. Office-wonder Laura had amper zeven minuten nodig voor de opdracht en haalde de maximale score van 1000 punten.

Afgelopen schooljaar werden op een flink aantal middelbare scholen en mbo-instellingen ruim 15.000 officiële Microsoft-examens afgenomen, waarmee studenten hun kennis konden bewijzen in onder meer Word of Excel. De IJsselsteinse Laura van der Schoor mag nu naar het WK dat begin augustus in Disney World, Florida in Amerika wordt gehouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk