Nieuwegeiner overleden op Cruiseschip Zaandam

De 72-jarige Albert Slagmolen uit Nieuwegein is, zoals zaterdag bekend geworden, afgelopen week overleden op het cruiseschip Zaandam van de Holland America Line (HAL). Waarschijnlijk aan Corona. Ook drie andere passagiers zijn overleden en acht anderen zouden besmet zijn met het virus. Het is onbekend of daar ook Nederlanders bij zitten.

Cruiseschip de Zaandam vertrok zaterdag 7 maart met 1800 passagiers vanuit de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires voor een rondreis door Zuid-Amerika. De Nieuwegeiner was samen met zijn jongste broer een rondreis aan het maken toen hij waarschijnlijk Corona kreeg. Hij overleed een week geleden aan boord van het cruiseschip en ligt sindsdien in een gekoelde kist. Aan boord van het cruiseschip zitten nog eens 19 andere Nederlanders.

Na een lange zoektocht om ergens te mogen aanmeren, mocht het cruiseschip Zaandam uiteindelijk afgelopen woensdag afmeren in de haven van Port Everglades in Florida (Amerika). Alle opvarenden, behalve de passagiers die in quarantaine zitten zijn van boord gehaald. De passagiers in quarantaine moeten twee weken op het cruiseschip blijven.

Volgens tv-programma Hart van Nederland dreigt Albert Slagmolen nu in Florida gecremeerd te worden. Via een telefoontje kregen de nabestaanden dit te horen, zonder enig overleg. De familie vindt dit onbegrijpelijk en zijn radeloos. Zij willen normaal afscheid kunnen nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren