Katern

Nieuwegeiner Mark Jacobs in herenselectie Team NL EK Bowlen

Begin juni staan de Europese Kampioenschappen op het programma voor de Team NL Bowling heren. Een bijzonder EK, want het team gaat het heen als titelverdediger van het Team Event. Coaches Van den Bogaard en Van den Heuvel hebben deze week de selectie voor het evenement gekozen. Ook de Nieuwegeiner Mark Jacobs is aan het team toegevoegd. Eerder deed de Nieuwegeiner al mee aan een EK.

De European Men Championships (EMC) 2023, zoals de kampioenschappen officieel heten, worden van 9 t/m 17 juni georganiseerd in het Franse dorpje Wittelsheim.

Selectie EMC 2023
– Mike Bergmann (22) uit Geleen
– Nick de Gelder (22) uit Hellevoetsluis
– Jord van Weeren (29) uit Leiden
– Mark Jacobs (34) uit Nieuwegein
– Michell Stinissen (37) uit Rotterdam en
– Jeffrey van de Wakker (34) uit Heemstede

Titel verdedigen
Ten opzichte van het team dat vorig jaar de Europese teamtitel won, zijn er twee wijzigingen in de definitieve selectie. Zo gaan dit keer Jacobs uit Nieuwegein en Van de Wakker uit Heemstede mee, ten koste van Kenneth Ramos en Brent de Ruiter. De twee ervaren spelers hebben al een flinke staat van dienst in Team NL Bowling en zijn erop gebrand zich weer te laten zien op dit podium. Het verdedigen van de titel is een flinke uitdaging, gezien het grote aantal concurrenten, maar dit Nederlands team moet opnieuw mee kunnen doen om de prijzen.

Kwalificatie voor WK en World Games
De komende weken staan in het teken van de laatste voorbereidingen, voordat het team op dinsdag 6 juni naar Frankrijk afreist. Zo komt het team in het weekend van 29 & 30 april weer bij elkaar voor een mini trainingskamp. In Frankrijk zal het team deelnemen aan het Singles Event, Doubles Event, Trios Event en Team Event, waarbij de Top 24 van de All-Events (algemeen klassement) nog gaat strijden in het Masters Event.

Tijdens de EK liggen ook twee tickets klaar waarvoor gestreden wordt: De beste 12 landen op basis van de gehele EK verdienen het recht om deel te nemen aan de WK, komende oktober in Koeweit. Daarnaast is er voor 5 landen een ticket te verdienen voor de prestigieuze World Games 2025, in China. Dit gebeurt op basis van de twee hoogst geëindigde spelers per land in de All-Events.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk