Katern

Nieuwegeiner Mark Jacobs klaar voor EK Bowlen heren

Zondag 9 juni vertrekt de Nederlandse bowlingselectie naar Duitsland voor deelname aan de EK heren. Het team, met onder andere de 30-jarige Mark Jacobs uit Nieuwegein, gaat er alles aan doen het succes van de laatste EK in 2016 te evenaren of zelfs te overtreffen.

Drie keer brons
Tijdens de EK 2016 won de selectie drie bronzen medailles op individuele events en werd in het team event de top 5 behaald. Het was lang geleden dat de heren van het Nederlands team zo succesvol waren. In 2017 volgde nog de historische gouden medaille op de WK voor Xander van Mazijk. Deze prestaties gaven een boost en dat maakt het team hongerig voor de events die volgende week starten in het prachtige Dream Bowl Palace in Unterföhring, onder de rook van München.

Verschillende events
Het Nederlands team, dat bestaat uit zes heren, speelt tijdens de EK verschillende events. Er wordt woensdag 12 juni begonnen met het Singles Event, daarna volgen het Doubles Event, Trio’s Event en het Team Event (5-mans). De beste 24 heren sluiten de EK op donderdag 20 juni april af met het Masters Event. Het team wordt gecoacht door Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel, die zijn debuut maakt als bondscoach.

Mark Jacobs uit Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren