Twee Nieuwegeiners omgekomen tijdens vlucht na plofkraak in Emmerich (D)

Bij het ongeluk 28 februari jl. op de A12 ter hoogte van het Gelderse Zevenaar, zijn twee inzittenden omgekomen. Het zou gaan om de Nieuwegeiner Quincy G. en een jongen met de bijnaam ‘Leider.’ Geruchten gaan dat dit Karim K., uit Nieuwegein zou moeten zijn. Zo is te lezen op Boevennieuws.

De snelle Audi RS3 zou zijn gebotst op een vrachtauto. Inmiddels is bekend geworden dat er een verband is met de plofkraak die eerder die nacht heeft plaatsgevonden in het Duitse Emmerich. De pinautomaat raakte slechts licht beschadigd en de daders gingen er zonder buit vandoor. ‘In de vernielde auto lag ook kleding die op camerabeelden uit Emmerich is gezien’, aldus een woordvoerster. Een derde, mogelijk zwaargewonde, inzittende is nog op de vlucht.

Mislukte plofkraak
De drie mannen zouden in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari jl. rond 04.00 uur hebben geprobeerd een plofkraak te plegen op een geldautomaat aan de Ostermayerstrasse in Emmerich (D). De daders hebben geprobeerd de automaat door middel van een breekijzer en gasflessen open te breken. Tot een ontploffing is het echter niet gekomen want het alarm ging om 04.03 af waarop de politie werd gealarmeerd. Getuigen zagen na de mislukte poging drie mannen wegvluchten. Dat er sprake was van drie betrokkenen wordt bevestigd door bewakingsbeelden uit de straat. Met een zilveren Audi RS3 met Duits kenteken sloegen de mannen vervolgens op de vlucht.

Crash met vrachtwagen
Rond 04.15 uur crashte de zilveren Audi RS3 achterop een vrachtwagen op de A12 bij Zevenaar. De wagen belandde in een greppel. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. De politie benadrukt dat de verdachten op dat moment niet achtervolgd werden. Duitse agenten waren camerabeelden van de plofkraak aan het bekijken toen ze hoorden van de botsing op de Nederlandse snelweg, ongeveer 20 kilometer verderop.

De derde verdachte is mogelijk zwaargewond van de plaats van het ongeluk weggevlucht. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 meter groot, met lange haar die een donkere jas met een witte streep droeg. De Nederlandse politie doet een getuigenoproep en vraagt mensen dashcambeelden van het ongeval op te sturen.

One thought on “Twee Nieuwegeiners omgekomen tijdens vlucht na plofkraak in Emmerich (D)

  1. Mars020

    Gelukkig zijn er geen onschuldige slachtoffers gevallen. Die derde crimineel zal niet echt veel mankeren, anders had hij niet zo gemakkelijk kunnen ontsnappen. Het begint een beetje de spuigaten uit te lopen met al die plofkraken. Er zullen ook weinig mensen medelijden hebben met dit tuig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren