Nieuwegeiner een jaar de cel in voor mishandelen mede gedetineerde

Vandaag heeft de rechtbank in Lelystad uitspraak gedaan tegen de 29-jarige Nieuwegeiner Regerio F. De Nieuwegeiner werd verdacht van het mishandelen van een medegevangene in de Penitentiaire Inrichting van Lelystad. De rechtbank is tot oordeel gekomen dat F. inderdaad de mishandeling heeft gedaan. Daarom krijgt F. een jaar gevangenisstraf. Ook zijn mede kompaan zal binnenkort voor de rechter komen.

De afranseling vond plaats op 18 november 2016, een dag voordat het slachtoffer vrij zou komen. Hij kwam zijn cel in en werd vanuit het niets door twee mannen in elkaar geslagen. Zijn kunstgebit brak daarbij in stukjes en delen ervan werden volgens de officier van justitie zijn keel in gebeukt. Zijn bril sneuvelde ook. Verder liep hij allerlei kneuzingen in zijn gezicht op.

Wraakactie
Het slachtoffer wees vlak voordat hij bewusteloos raakte de man uit Nieuwegein aan als één van de daders. Meerdere getuigen verklaarden vervolgens dat die daarvoor 500 euro betaald kreeg. Het zou gaan om een wraakactie, omdat het slachtoffer had geklikt over een ontsnapping die werd beraamd door een andere gevangene. Deze staat in de gevangenis bekend als Popeye. Voor de ontsnapping zou ook een pistool de bajes in gesmokkeld worden.

Bloedspatten
Volgens de officier van justitie is er voldoende bewijs om de man uit Nieuwegein te veroordelen voor het geweld. Op zijn schoenen en trainingsbroek werden bloedspatten van het slachtoffer gevonden.

De advocaat van de verdachte vond het bewijs te karig. En volgens hem had deze hele rechtszaak niet gehoeven, omdat misstanden binnen de gevangenis meestal intern worden opgelost met sancties. De rechtbank dacht daar anders over en legde een jaar celstraf op voor de Nieuwegeiner.

One thought on “Nieuwegeiner een jaar de cel in voor mishandelen mede gedetineerde

  1. P.R.Robbers

    uitspraken van de rechtbank zijn behoorlijk krom, iemand mishandelen en je krijgt celstraf, rijdt je 2 mensen dood krijg je voorwaardelijk ????????

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren