Nieuwegeiner in finale NK pannenkoeken bakken

Stroopwafels in pannenkoeken. Met dit recept wil Robert de Bruijn uit Nieuwegein aankomende maand zijn 13 mede-finalisten imponeren tijdens het Nederlands kampioenschap pannenkoeken bakken.

Voor de culinaire uitdaging bezocht de kok een speciale stroopwafelfabriek in Waddinxveen. Inmiddels heeft hij de techniek geperfectioneerd en kan hij met stukjes verse stroopwafel een echte stroopwafelpannenkoek maken.

Robert de Bruijn is chef-kok bij restaurant Kort-Jak in Harmelen. Pannenkoeken bakken vindt hij helemaal niet beneden zijn waardigheid. “Mensen denken dat het makkelijk is, maar er komt heel wat bij kijken. Zware pannen, een bepaalde techniek, het is echt chef-waardig.”

De Bruijn deed ook mee aan het vorige NK Pannenkoeken bakken. Toen koos hij voor een hartige pannenkoek met Utrechtse Vocking worst. De Nieuwegeiner sleepte toen de prijs voor meest originele hartige pannenkoek in de wacht. Dit keer kiest hij voor een zoete pannenkoek. “We zijn met koffie aan de gang geweest. En ook met chocolade. Maar de oer-Hollandse stroopwafel kwam als beste ingrediënt uit de bus.” De finale van het NK Pannenkoeken bakken is op 15 januari in de Rai in Amsterdam. De winnaar krijgt een gouden pan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren