Binnen blijven lastig? Ik dacht het niet!

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. Ik heb me het afgelopen jaar vaak bedacht dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat vrijheid is omdat ik in vrijheid ben geboren in een land waar (bijna) alles kan en mag. Dat dit een groot voorrecht is heb ik me wel altijd gerealiseerd.

En nu worden ook wij, zo vlak voor 4 en 5 mei,  geconfronteerd met beperkingen in ons dagelijks bestaan omdat er gevaar dreigt in ons land. Maar in tegenstelling tot 75 jaar geleden hebben we zelf in de hand hoe lang onze gezamenlijke vijand, Corona geheten, onder ons blijft! Binnen blijven is het dringende advies, ook als je niet ziek bent of lichte klachten hebt, des te eerder zijn we de vijand de baas. Binnen, maar wel met pen.nl, Wifi, TV, Spotify, een voorraadkast die uitpuilt en al het andere comfort wat voor ons zo vanzelfsprekend is. En natuurlijk is dat lastig als je je goed voelt, de zon schijnt, je vrienden bellen om te chillen en je sportschoenen je verlangend aankijken. 

Hoe anders was dat 75 jaar geleden toen mensen binnen moesten blijven omdat het buiten te gevaarlijk voor ze was. Ondergedoken op een zolderkamertje, geen geluid mogen maken, weinig eten en drinken en slechts een dagboek om je gedachten mee te delen. En dat duurde geen week, geen maand maar jaren! 

Dus mocht je in de verleiding komen om het advies van de deskundigen in de wind te slaan, denk dan even aan Anne Frank en al die anderen. Zij waren volledig afhankelijk, maar wij hebben het zelf in de hand. Blijf binnen omdat het belangrijkste wat we hebben niet op een kluitje zitten en samen leuke dingen ondernemen is en ook niet die Wifi, TV en spelcomputer maar onze gezondheid! Dan vieren we straks samen dat we bevrijd zijn van Corona.

Nicole van Nimwegen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren