Noodmelding van de Rijksoverheid

Vanmorgen heeft de Rijksoverheid een noodmelding verzonden. Middels een NL Alert vraagt de Rijksoverheid de instructies op te volgen en 1,5 meter afstand te houden. Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona. Keep your distance to others.

Ga niet de bossen in, blijf zoveel mogelijk thuis en als je naar buiten moet, houd dan 1,5 meter afstand van andere mensen. Met die dwingende oproep bestoken burgemeesters en politie vandaag haar inwoners die met het mooie weer naar buiten willen. Om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, raadt het RIVM aan om zoveel mogelijk binnen te blijven en afstand te houden. Maar veel recreanten blijken hier moeite mee te hebben.

Aanpak van het Coronavirus in Nederland
De essentie van de aanpak in Nederland is: het Coronavirus maximaal controleren. Dat leidt tot een beheerste verspreiding, onder groepen die het minste risico lopen. Maximaal controleren betekent dat we proberen met maatregelen de piek in het aantal besmettingen af te vlakken en uit te smeren over een langere periode. Met deze aanpak waarin de meeste mensen alleen lichte klachten zullen krijgen, bouwen we groepsimmuniteit op en zorgen we dat de zorg het aankan. Met als doel dat de verpleeghuizen, de thuiszorg, de ziekenhuizen en vooral de intensive care afdelingen niet overbelast raken. Zodat er steeds voldoende capaciteit is de mensen te helpen die het meest kwetsbaar zijn.

Hoe meer mensen immuun zijn voor het virus, hoe minder het virus kans heeft om zich te verspreiden. Daarmee wordt de kans ook kleiner dat het virus kwetsbare personen bereikt. Met groepsimmuniteit bouw je als het ware een beschermende muur om kwetsbare personen.

Alle adviezen en maatregelen die in Nederland zijn afgekondigd zijn gericht op ‘maximaal controleren’ van het virus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren