Nieuwegeiner hoofdverdachte voor rellen in Kanaleneiland

De Nieuwegeiner die verdacht wordt van het opruien en aanzetten tot rellen in de wijk Kanaleneiland, zit nog steeds in beperking, zo laat zijn advocaat Christian van Dijk, op zijn website weten. De 21-jarige hoofdverdachte zou dat gedaan hebben op vrijdag 14 augustus jl. via zijn Snapchat account ‘Utrecht Nieuws’ met meer dan 24.000 volgers. Ruim 300 mensen kwamen op de oproep af. ‘Inhoudelijk kan nog niets over de zaak gedeeld worden’ aldus van Dijk.

Het was vrijdagavond 14 augustus jl. onrustig in de wijk Kanaleneiland in Utrecht. Later in de week werd het ook onrustig in Ondiep, Hoograven en de wijk Overvecht. Op beelden die op sociale media rondgingen was te zien hoe ruiten van bushokjes sneuvelden en vuurwerkbommen worden afgestoken richting de politie.

Volgens het Openbaar Ministerie zou de Nieuwegeiner zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing en zou de oproep de aanzet zijn geweest voor de rellen in de Utrechtse wijken. De maximumstraf voor opruiing is vijf jaar. “Daarnaast gaat het openbaar ministerie de schade die is veroorzaakt ook verhalen bij daders, dan heb je dus een strafblad en een flinke rekening te betalen” aldus de politie.  Naast de man uit Nieuwegein zitten twee mannen uit Hilversum (22 en 26) vast. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.

De advocaat van de 21-jarige hoofdverdachte laat in de media weten dat zijn client nog op school zit en binnenkort een herexamen moet doen. Hij ziet dan ook graag dat de rechter hem vrij laat en dat de hij naar huis mag vanwege zijn studie. De Nieuwegeiner woont nog thuis bij zijn ouders en heeft, volgens zijn advocaat, geen strafblad. Van Dijk noemt hem zelfs een ‘modelburger’. Aankomende donderdag doet de rechter uitspraak.

Het is niet bekend of de 21-jarige Nieuwegeiner ook zit achter de oproep om te komen rellen aan de Herenstraat in Nieuwegein. Die oproep werd in dezelfde week gedaan. De politie heeft deze zaak nog steeds in onderzoek.

One thought on “Nieuwegeiner hoofdverdachte voor rellen in Kanaleneiland

  1. Bas

    “Van Dijk noemt hem zelfs een ‘modelburger’. ”

    Hahaha, ik kom niet meer bij.
    Als je (op je 21e nog) geen strafblad hebt, ben je modelburger…? Ja, in sommige kringen misschien.
    Die advocaten willen ook alles wat krom is, recht praten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren