Politie onderzoekt oproep tot relschoppen aan de Herenstraat in Nieuwegein

De politie van Nieuwegein gaat de oproep onderzoeken, die begin deze week was geplaatst op internet, om dinsdagavond 18 augustus jl. te komen rellen nabij de Rijnhuizerbrug in Jutphaas. Mogelijk door de vele aandacht in de media heeft er geen incident plaatsgevonden. De gemeente Nieuwegein laat weten begin deze week geïnformeerd te zijn over de oproep.

De politie was die avond nadrukkelijk in de buurt en waar nodig werden aanwezigen gecontroleerd op hun ID. ‘Als jongeren gecontroleerd worden zal even een check plaatsvinden of de gegevens kloppen. Als blijkt dat het relevant is de namen te noteren voor verder onderzoek zal dat zeker gebeuren. Verder doen wij geen mededelingen uit privacy overwegingen’ aldus de politie.

In tegenstelling tot de rellen in Utrecht (Kanaleneiland, Overvecht) en Amersfoort, heeft de burgemeester van Nieuwegein voor die avond geen noodverordening ingesteld, zo laat de gemeente Nieuwegein onze redactie weten. Wel zijn meerdere BOA’s en politiepersoneel ingezet voor het geval het uit de hand zou lopen. Over hoeveel doet zowel de gemeente als de politie geen uitspraak.

De politie laat weten: ‘Alle plaatsingen van berichten van opruiing etc… worden door de politie onderzocht op herkomst.’ Het OM liet vandaag weten twee mannen te gaan vervolgen voor opruiing op social media tijdens de rellen in Kanaleneiland dit weekend. Dat zou ook voor de verspreiders kunnen gaan gelden die de oproep deden om te komen rellen in Nieuwegein. De maximumstraf daarvoor is vijf jaar, legt het Openbaar Ministerie uit in een bericht op hun website.

2 thoughts on “Politie onderzoekt oproep tot relschoppen aan de Herenstraat in Nieuwegein

  1. Van schaik

    Ik denk als er een opstootjes/rellen komen dat dat dan wel op het kruispunt ‘weg naar de poort-buizerdlaan’ gaat gebeuren

  2. s.

    Van de week 2x mega harde knallen gehoord hier in Jutphaas. Geen politie gehoord of gezien. Dat was in de nacht. Weet niet of het verband houdt uiteraard. Maar van het vuurwerk word ik wel gek. Want je schrikt je rot.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!