Nieuwegeiner hoofdverdachte van georganiseerde drugshandel

De politie heeft op verschillende plaatsen in de provincie Utrecht arrestaties verricht op verdenking van georganiseerde drugshandel. Agenten vielen huizen binnen in Benschop, Houten, Nieuwegein, Utrecht en Haaften in Gelderland. Zes mensen zijn aangehouden.

De verdachten zijn tussen de 27 en 36 jaar oud. Hoofdverdachte is een 36-jarige man uit Nieuwegein. Volgens een woordvoerder van de politie komen de verdachten uit Houten, Utrecht, Nieuwegein, Benschop en Haaften. “Het was een grote politie-actie die volgde op maanden van intensief onderzoek. We zijn blij met het resultaat van vandaag, waarbij we zes personen hebben aangehouden”, laat de woordvoerder van politie Midden-Nederland onze redactie weten.

De arrestanten zouden in verschillende rollen hebben samengewerkt bij de handel in harddrugs. Ze leverden drugs op bestelling. De politie heeft twee maanden onderzoek gedaan naar de groep.

In beslag genomen
Bij de doorzoekingen werden honderden pillen en honderden zogenaamde ponypacks met inhoud in beslag genomen. Ponypacks zijn verpakkingen die worden gebruikt voor cocaïne. Verder zijn een handelshoeveelheid softdrugs in beslag genomen evenals telefoons, computers, contant geld en vijf personenauto’s in beslag genomen. De precieze hoeveelheid aan in beslag genomen (vermoedelijke) drugs moet nog worden vastgesteld, maar het gaat om meer dan een gebruikershoeveelheid. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor. Vervolgonderzoek moet duidelijk maken of er inderdaad sprake was van (georganiseerde) drugshandel, gedurende welke periode de criminaliteit plaatsvond en welk aandeel de verdachten hebben in de verdenkingen. Het onderzoek loopt onder het gezag van de officier van justitie.

Ondermijning
Drugshandel is ondermijnende criminaliteit. We noemen het ondermijning, omdat het onze rechtsstaat ondergraaft: criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties, schaden de volksgezondheid en/of het milieu en ontwijken belastingen. Vaak gaat deze vorm van criminaliteit ook gepaard met het gebruik van geweld. Voorbeelden van ondermijning zijn drugshandel en -productie, grootschalige hennepteelt, mensenhandel, witwassen, fraude met subsidies of uitkeringen en cybercrime. Het is belangrijk om samen een vuist te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Wat u kunt doen?
Ziet u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het dan bij uw gemeente of bij de politie, via 0900 – 88 44 of via politie.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren