Nieuwegeiner hangt tonnen boete boven het hoofd

Een oud-werknemer van een metaalgroothandel in Lelystad heeft zijn voormalige werkgever voor de kortgedingrechter in Lelystad gesleept, omdat hij wil dat de werking van het concurrentiebeding van zijn oud-werkgever wordt opgeheven. De man uit Nieuwegein hangt een boete van enkele tonnen boven zijn hoofd, omdat hij bij de concurrent ging werken. Dit zou hem twee jaar lang, dagelijks een boete van 750 euro kunnen opleveren. Volgens de raadsman van de man is het concurrentiebeding niet rechtsgeldig omdat dit werd vastgelegd in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Die werd na een half jaar echter omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd, zonder melding van het concurrentiebeding.

De eigenaar van de Lelystadse metaalgroothandel betwist dit. “Er is maar één arbeidsovereenkomst, waarin het concurrentiebeding duidelijk stond gemeld.” Zijn voormalige werknemer zou na het ontslag met het complete klantenbestand van het Lelystadse bedrijf aan de haal zijn gegaan. Dit zou hij hebben gebruikt om klanten te winnen in het concurrerende bedrijf waar hij sinds maart werkt. “Het gaat me niet om het geld, maar ik wil dat ze van mijn klanten afblijven. Ik ben bijna ten gronde gericht.”

De rechter noemde het treurig dat twee partijen die 23 jaar lang prettig hebben samen gewerkt, uiteindelijk een conflict moeten uitvechten via de rechter. Na een korte schorsing liet de Nieuwegeiner weten dat hij mogelijk akkoord gaat met een handelsverbod voor circa 60 gezamenlijke klanten. De bestuursrechter besloot de zaak aan te houden. Op 20 augustus moet bekend zijn of de partijen er onderling uit zijn gekomen, of dat de rechter toch vonnis moet wijzen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!