Nieuwegeiner geeft eigen boek uit

Afgelopen zaterdag 21 april hield Uitgeverij Terebint een uitzonderlijke boekpresentatie in buurtcentrum De Boog. Uitzonderlijk omdat in dit geval de uitgever en de schrijver verenigd waren in een en de zelfde persoon: De Nieuwegeiner Joost Nillissen. Nillissen schreef eerder het boek ‘Het huis van Fuad’ en deze keer ‘De dagen en nachten van Titus van Delwijn.’

Ongeveer 40 mensen waren op de boekpresentatie afgekomen. Nillissen verwelkomde zijn publiek en vertelde over die ene keer dat hijzelf bij een boekpresentatie aanwezig was. Hij schetste in het kort hoe zo’n ‘normale’ presentatie verloopt: De uitgever houdt een toespraakje, reikt het eerste exemplaar uit aan de de auteur, waarna de auteur zich tot het publiek richt en kort iets over het boek vertelt. Nillissen deed het anders. Hij nodigde een oude, goede vriend, Bart Brugman, uit om een paar woorden tot het publiek te richten en daarna het eerste exemplaar aan de auteur te overhandigen.

Nillissen legde het publiek uit wat het verschil is tussen een verhaal vertellen en een verhaal schrijven en sloot af door zijn toehoorders aan te moedigen vooral twee exemplaren van zijn boek te kopen, een voor jezelf en een om weg te geven. Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Nieuwegein is een nieuwe schrijver rijker en wij hebben hem alvast in het ‘Portret van de week.’ Voor meer informatie en aankoop van de boeken van Joost Nillissen kijk op deze website. Onze videograaf Henk van Montfoort was er bij voor het videoverslag. (Klik op het videocameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk