Katern

Nieuwegeiner Eric Sinke wint de Poker Series in Nijmegen

Nieuwegeiner Eric Sinke is zondag 10 december jl. in Nijmegen winnaar geworden van het derde seizoen van de Pokeren.nl Poker Series. De Nieuwegeiner gaat de boeken in als de opvolger van Julian Hazelhof die het tweede seizoen op zijn naam schreef. Heads-up rekende Eric af met Robbie Rolands die eveneens een ijzersterk toernooi speelde. Kyle Hasselman werd op de derde plek uitgeschakeld na een flinke cooler tegen Robbie. Op 13 januari 2018 volgt nog de ranking finale met de beste 27 spelers van het seizoen.

Eric Sinke wint

Aan het toernooi deden 136 spelers mee. Julian Hazelhof was naar Nijmegen gekomen om zijn titel te verdedigen. Uiteindelijk vond hij zijn Waterloo bij de laatste twee tafels. Het grootste gedeelte van zijn stack verloor hij in een preflop all-in situatie met 10-10 tegen K-K, waarbij er ook nog eens een derde koning op tafel kwam. Geen nieuwe titel voor Julian, maar dankzij zijn goede prestaties in 2017, speelt hij in ieder geval nog één seizoen voor Team Pokeren.nl.

Met nog veertien spelers over kwam de finaletafel steeds dichterbij. Eric Sinke en Remco Smeding waren de chipleaders op dat moment en er moesten nog vijf spelers worden uitgeschakeld om naar één tafel te gaan. Jesse Heijmans werd op plek veertien uitgeschakeld, waardoor hij nog wel vijf punten voor de ranking kreeg.

Bij de laatste drie ging het lange tijd gelijk op. De spelers deden weinig voor elkaar onder en er waren niet echt grote potten, waardoor de verhoudingen nagenoeg gelijk blijven.

Aan het begin van de heads-up strijd tussen Robbie en de Nieuwegeiner Eric Sinke, lag het voordeel iets bij Robbie die zo’n 2.000.000 voor zich had staan. Eric hoefde zich absoluut nog geen zorgen te maken want met 1.400.000 had hij nog altijd 40 big blinds. Het werd een boeiend gevecht waarbij de chiplead over en weer ging. Er werden heel veel handen gespeeld en het kwam maar zelden voor dat de kaarten preflop al de muck ingingen. Langzaam werd er naar een grote climax toegewerkt en die zou er komen ook.

In wat achteraf de beslissende hand zou opende Robbie vanaf de small blind naar 100.000. Eric maakte er 250.000 van en Robbie legde het resterende bedrag bij. De twee matadoren kregen een K-8-J flop te zien met twee harten. Eric checkte naar Robbie toe, die 300.000 over de lijn schoof. Eric wilde van geen wijken weten en hij callde de bet van Robbie. De turn was de schoppen K, waarop Eric checkte en Robbie direct all-in schoof voor zijn laatste 500.000 punten. Eric ging in de tank en besloot na minuten van stilte te callen met A-Q klaver. Het bleek een cruciale beslissing want hij stond ruim voor tegen de 7-5 harten van Robbie, die een 7, 5 of harten moest hitten om in het toernooi te blijven. De river was een schoppen 10, waardoor het toernooi ten einde kwam met Eric Sinke als kampioen van het derde Poker Series seizoen!

Uitslag finaletafel
1. Eric Sinke
2. Robbie Rolands
3. Kyle Hasselman
4. Stefan Visser
5. Robert Mol
6. Robert Visscher
7. Tamara Smeding
8. Remco Smeding
9. Semmy Pelupessy

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk