Nieuwegeiner Ad Witte wint ‘De blauwe flits’

Afgelopen vrijdag 17 juni mocht Ad Witte uit Nieuwegein de wisseltrofee ‘De blauwe flits’ in ontvangst nemen bij de eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Natuurfotografie 2016. Ad werd door de jury unaniem tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘amateurs.’

Alle deelnemers kregen de opdracht om foto’s te maken in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een veelzijdig gebied in Noord-Holland tussen Zandvoort en Noordwijk, waar elke natuurfotograaf zich naar hartenlust kan uitleven.

De jury, bestaande uit Aart Aarsbergen, Tres Melis en Jan Vermeer, koos niet zozeer de mooiste foto, maar lette vooral op de samenhang in het ingezonden portfolio. Iedere deelnemer moest vier foto’s insturen, waarbij alle categorieën (landschap, macro, wildlife en abstract) vertegenwoordigd waren. Die van Ad Witte werden als bijzonder ervaren.

Ad Witte in een reactie aan onze redactie: ‘Ik vond het een uitdaging om in de prachtige Amsterdamse waterleiding duinen binnen drie bezoeken en binnen 300 opnamen de beste te selecteren voor een landschap, macro, wildlife en abstracte foto en toch een eigen stempel te kunnen drukken. Helemaal leuk is het dan als de jury mijn selectie als de beste van de amateurs waardeert, zodat ik als eerste Nederlandse Kampioen Natuurfotografie de wisseltrofee ene jaar in huis mag hebben.’ Klik op het fotocameraatjes hieronder om de foto’s te zien waarmee Ad de jury overtuigde.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk