Nieuwegeiner (25) krijgt celstraf na incident waarbij doodsbange vriendin uit rijdende auto sprong

Een 25-jarige Nieuwegeiner is veroordeeld tot een gevangenisstraf omdat hij geprobeerd heeft zijn vriendin zwaar te mishandelen. De vrouw werd door hem met geweld gedwongen in zijn auto te stappen en raakte ernstig gewond toen zij onderweg probeerde te ontsnappen door uit de auto te springen.

De man werd vrijgesproken van zware mishandeling, omdat er volgens de rechtbank niet voldoende bewijs was voor opzet in het spel. Hij is wel schuldig bevonden aan poging tot zware mishandeling en krijgt daarvoor een gevangenisstraf van tien weken, waarvan vijf weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook moet de Nieuwegeiner een schadevergoeding betalen.

De rechtbank benadrukt in uitspraak dat wat er is gebeurd, heel ernstig is. “De fysieke en verbale agressiviteit van verdachte waren dusdanig heftig dat het voor het slachtoffer kennelijk beter was om uit een rijdende auto te springen, dan om bij de verdachte in de auto te blijven zitten. Als gevolg van het handelen van verdachte heeft het slachtoffer aanzienlijk letsel opgelopen. De rechtbank neemt dat de verdachte zeer kwalijk.” De straf is daarom ook zwaarder dan de eis van het openbaar ministerie.

Proceshouding
Tijdens de behandeling van de zaak is altijd onduidelijk gebleven waarom het zo uit de hand is gelopen. De advocaat van de 25-jarige man uit Nieuwegein heeft wel gezegd dat de twee een ingewikkelde relatie hebben. Ondanks alles wat er is gebeurd, zijn er over en weer nog gevoelens voor elkaar.

Maar de man zelf heeft geen openheid van zaken gegeven en dat vindt de rechtbank jammer. De proceshouding van de verdachte wordt hem niet in dank afgenomen. “De rechtbank neemt het de verdachte ook kwalijk dat hij geen verantwoordelijkheid voor zijn handelen heeft genomen. Verder betreft de rechtbank dat dit soort feiten zorgen voor gevoelens van onveiligheid in de eerste plaats bij het slachtoffer, maar ook bij de getuigen in deze zaak en in de maatschappij in het algemeen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk