Vrouw ernstig gewond na sprong uit rijdende auto om aan meppende vriend uit Nieuwegein te ontsnappen

Hoe bang ben je voor je vriend als je uit een rijdende auto springt om aan hem te ontkomen? Die vraag stond vanmiddag centraal tijdens de rechtszaak tegen een 25-jarige Nieuwegeiner die wordt verdacht van zware mishandeling van zijn vriendin. De vrouw werd door hem met geweld gedwongen in zijn auto te stappen en raakte ernstig gewond toen zij onderweg probeerde te ontsnappen.

De verdachte was zelf afwezig bij de rechtszaak vandaag. Hij had zich ziek gemeld en liet de verdediging over aan zijn advocaat. De reden voor de mishandeling bleef onduidelijk. Maar uit de aangifte van de vrouw bleek wel hoe bang zij moet zijn geweest. Desondanks eiste de officier van justitie een relatief lage straf.

Bitch
Volgens het slachtoffer hadden zij en haar vriend sinds zes maanden een relatie toen hij in augustus in een agressieve bui aanbelde bij haar flat in Nieuwegein. “Je bent een bitch, een hoer”, zou hij hebben geroepen, terwijl hij haar bij de haren greep. Volgens een van haar twee huisgenoten riep hij ook dat hij “haar van negen hoog naar beneden zou gooien”.

De vrouw werd door haar vriend bij haar nek gegrepen en hard op haar oog gestompt, die meteen enorm opzwol. Later bleek dat haar oogkas door de klap was gebroken. De huisgenoten van de vrouw waren te bang om in te grijpen, toen de man haar meesleurde naar zijn auto. Terwijl zij naar Utrecht reden gaf hij haar met zijn vlakke hand klappen in het gezicht. Ook zou hij opnieuw doodsbedreigingen hebben geroepen.

Sprong uit auto
Toen auto vaart minderde en 40 km/u reed, zag zij haar kans schoon en sprong naar buiten. Bij de val op straat raakte haar schouder uit de kom en brak ze haar hielbeen. Ze kon niet meer opstaan, maar werd door haar vriend weer in de auto gezet en naar huis teruggebracht. Thuis ging zij onder de douche en werd zij in bed gelegd. Tegen haar zin zouden ze toen ook nog seks hebben gehad.

Uiteindelijk zou de man zijn vriendin pas naar het ziekenhuis hebben gebracht na lang aandringen van haar. Hij reed haar in een rolstoel naar binnen en ging zelf weg. Tegen een beveiliger werd gezegd dat zij van de fiets was gevallen, maar die geloofde niet dat haar verwondingen daardoor konden zijn veroorzaakt. Omdat hij er een raar gevoel bij had, waarschuwde hij de politie.

Te weinig bewijs
Ondanks de ernstige verwondingen en bloeduitstortingen vond de officier uiteindelijk zelf dat er te weinig bewijs was voor zware mishandeling. De stomp op het oog was het enige wat de man verweten kan worden. Dat zij uit de auto zou springen en daarbij gewond zou raken, had hij niet kunnen vermoeden. Voor eenvoudige mishandeling eiste de officier een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier weken. Ook zou de verdachte 5000 euro aan medische kosten moeten vergoeden, omdat de vrouw niet verzekerd is.

De verdachte heeft bij de politie niets willen zeggen over de beschuldigingen. Bij de rechter-commissaris beweerde de man later dat zij samen in de auto waren gestapt en ruzie hadden gekregen, waarna de vrouw uit de rijdende auto was gestapt. Ook de verwonding aan haar oog zou daarbij zijn ontstaan. De verklaringen van de twee huisgenoten van het slachtoffer waren volgens zijn advocaat onbetrouwbaar. De verdachte zou juist degene zijn geweest die er bij de vrouw op had aangedrongen om zich in het ziekenhuis te laten behandelen.

Nadat de verdachte was aangehouden kreeg hij een contactverbod opgelegd. Omdat hij dat verbod overtrad, werd hij twee weken vastgezet. Volgens zijn advocaat hebben de vrouw en zijn cliënt een complexe relatie, omdat er over en weer nog altijd gevoelens voor elkaar zijn. Ze zouden elkaar hebben gebeld en ook weer samen in de auto hebben gezeten. De advocaat vroeg de rechtbank om de straf te beperken tot een geheel voorwaardelijke geldboete.

De rechtbank doet op dinsdag 3 mei uitspraak in de zaak.

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht / Riks Ozinga

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren