Nieuwegein zoekt een klimaatburgemeester

Als iedereen wat doet voor het klimaat kan de CO2-uitstoot in Nederland verlaagt worden. Daarom roept de Rijksoverheid burgers en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan de Nationale Klimaatweek. Deze start donderdag 28 oktober en duurt tot en met vrijdag 5 november 2021. Dan worden duurzame initiatieven in de spotlight gezet om Nederland in beweging te brengen om een extra stap te zetten voor het klimaat.

Wordt Klimaatburgemeesters
Een buurman die zich hard maakt voor genoeg laadpalen in de buurt om elektrisch rijden te stimuleren, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijk impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters. Wist u dat het kantoor van De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) al geheel energie neutraal is en dat de fietsenstalling/schuur voorzien is van een sedumdak om water op te vangen? Dit met behulp van subsidie van de gemeente Nieuwegein. En u kunt dat ook!

Tijdens de Nationale Klimaatweek laten we zien wat er in Nederland allemaal gebeurt om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Maar ook wat er nodig is. Door het delen van inspirerende voorbeelden laten we zien wat anderen kunnen doen om ook mee te doen. Wil jij als Klimaatburgemeester het rolmodel zijn in jouw gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek? Of ken jij iemand die dit moet worden? (Overigens maakt het als Klimaatburgemeester niet uit hoe jong of oud je bent, studeert of werkt, met pensioen bent of zelfs nog op school zit, als je maar een goed voorbeeld in jouw woonplaats kan zijn!). Meld jezelf of een ander dan hier aan.

Het kantoor van De Digitale Stad Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren