Nieuwegein zet zelfbeheerders in het zonnetje met picknick

Zo’n 100 zelfbeheerders in Nieuwegein hebben gisteren een compliment ontvangen van verantwoordelijk wethouder Marieke Schouten voor hun inzet in de openbare ruimte. De zelfbeheerders werden in het Natuurkwartier ontvangen met een picknick lunch en een onderhoudend programma. Aansluitend konden de zelfbeheerders inspiratie opsnuiven op het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt, die ook in het Natuurkwartier werden gehouden. De wethouder sprak lovende woorden over de betrokkenheid en inzet van de 751 zelfbeheerders die Nieuwegein telt. Ze was er trots op dat telkens meer zelfbeheerders aan de slag gaan.

Zelfbeheerders zijn inwoners die een openbaar stukje groen onderhouden en ZwerfAfvalPakkers. De gemeente organiseert regelmatig een bijeenkomst voor de zelfbeheerders met het doel hen te bedanken voor hun inzet en om ervaringen uit t wisselen. Zelfbeheer vergroot de kwaliteit van de openbare ruimte en versterkt de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving en hun buren.

Wensen en behoeften
De gemeente wil het zelfbeheer nog aantrekkelijker maken voor haar inwoners. Wethouder Marieke Schouten: ‘Ik heb echt veel waardering en respect voor mensen in onze stad die het initiatief nemen om hun buurt schoon te houden, of een stuk groen onderhouden. Er zijn mensen die die dit al meer dan 25 jaar doen. Wij zijn ook blij dat studenten van de universiteit Utrecht met een groep van zelfbeheerders in gesprek is geweest om hen te vragen hoe zij beter ondersteund en erkend kunnen worden. Een van de opties is het zichtbaar maken van de plekken waar inwoners zelfbeheer doen. Ook leeft de behoefte onder de zelfbeheerders om vaker met elkaar in contact te komen. Daar gaan we mee aan de slag.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk