Duurzaamheidsmarkt en Lentefeest in het Natuurkwartier (MEC) goed bezocht

Zondag 19 mei jl. hield Samen Duurzaam Nieuwegein haar jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt én Lentefeest in het Natuurkwartier in Park Oudegein. Door het mooie weer kreeg het evenement veel bezoek. Zo ook van onze videograaf Bart van Rooijen. Hij maakte bovenstaande impressie voor onze lezers. En er was veel te doen!

Met de Duurzaamheidsmarkt wil de organisatie de burger informeren over duurzaamheid, en vooral: wat kunnen zij zelf doen. Bij kinderen is het uiteraard niet zinvol om een informatief praatje te houden over zonnecellen en energietransitie. Maar zij staan vaak wel open om spelenderwijs kennis te maken met bijvoorbeeld biodiversiteit. ‘Wij zien het als het planten van een zaadje. Kinderen al op jonge leeftijd bewust maken van dit soort thema’s, zorgt voor een nieuwe generatie die weet dat de toekomst in hun handen ligt!’ aldus Henk van der Honing van de werkgroep Duurzaamheidsmarkt 2019 tegenover onze videograaf.

Een ongedwongen, gezellige dag met veel bezoekers
Paul Triepels, van Energie-N en deelnemer van de Duurzaamheidsmarkt vertelt hierover: ‘Het is altijd een gezellige dag met relatief veel bezoekers. De mensen die er komen zijn er vaak met hun (klein)kinderen. Altijd leuk om hen te interesseren voor verduurzaming van hun woningen. Je ziet dat sommige mensen hier al erg mee bezig zijn en zoeken naar bevestiging van hun plannen. De meeste bezoekers zijn vooral blij dat ze kunnen praten met iemand die objectief informeert.’

Fruitdoolhof in De Proevtuin
In De Proevtuin in het Natuurkwartier is vorig jaar een Fruitdoolhof aangelegd dat nu klaar is om in gebruik genomen te worden. Het doolhof is zondag tijdens het Lentefeest officieel door wethouder Marieke Schouten geopend. Het afgelopen jaar zijn de vrijwilligers van Stichting De Proevtuin druk bezig geweest met de aanleg van dit eerste fruitdoolhof in Nederland. Het is speciaal aangelegd vanwege het 10-jarig bestaan van het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Nieuwegein.

Wethouder Marieke Schouten (midden) opent met een knip met de snoeischaar jet Fruitdoolhof

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk