Fruitdoolhof in de Proevtuin wordt officieel geopend tijdens het Lentefeest

In De Proevtuin in het Natuurkwartier is vorig jaar een Fruitdoolhof aangelegd dat nu klaar is om in gebruik genomen te worden. Heit doolhof wordt tijdens het Lentefeest op 19 mei om 11.00 uur officieel door wethouder Marieke Schouten geopend. In het kader van het 10-jarig bestaan van het Natuurkwartier geven de vrijwilligers van de Proevtuin het Fruitdoolhof hiermee aan het Natuurkwartier en kan het daadwerkelijk in gebruik genomen worden door jong en oud! Het afgelopen jaar zijn de vrijwilligers van Stichting De Proevtuin druk bezig geweest met de aanleg van dit eerste fruitdoolhof in Nederland.

Het fruitdoolhof is een idee van de Proevtuin en ontworpen door David Koning van In Groene Verbinding. Stichting De Proevtuin wilde iets blijvends realiseren dat voldoet aan de doelstellingen van het Natuurkwartier en de doelstellingen van de Proevtuin zelf: Natuur, milieu educatie en voedsel verbouwen komen hier samen. Het fruitdoolhof laat kinderen op een speelse manier zien welke soorten fruit er allemaal aan struiken en bomen groeien. Tijdens het zoeken van hun weg door het doolhof kunnen kinderen, afhankelijk van het seizoen, bessen, bramen of frambozen plukken en eten. Het fruitdoolhof werd gerealiseerd met steun van het provinciale programma Groen doet Goed en de Stichting Groen en Mens.

Na de officiële opening kunnen alle bezoekers van het Lentefeest het doolhof verkennen. Of er al iets te plukken zal zijn is niet te garanderen, het blijft de natuur die daar het laatste woord over heeft.

De Proevtuin is een initiatief waar inwoners van Nieuwegein en cliënten van Reinaerde gezamenlijk een ecologische voedseltuin onderhouden in het Natuurkwartier in Park Oudegein. De Proevtuin bevindt zich achter het Milieu Educatiecentrum (MEC) aan de Geinoord 9-12 in Nieuwegein.

Het doolhof

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren