Nieuwegein werkt mee aan de Coming Out Dag

In een reactie op een brief van PvdA raadslid Guido Bamberg heeft het college van B&W laten weten dat de gemeente Nieuwegein mee zal werken aan de zogenaamde Coming Out Dag. Coming Out is een uitdrukking die wordt gebruikt om het moment aan te duiden waarop een homo, lesbienne, biseksueel of transgender voor zijn of haar seksualiteit uitkomt. De Coming Out Dag geeft hier aandacht, steun en support aan.

Ieder jaar op 11 oktober is het Coming Out Dag. Coming Out Dag is er voor alle leeftijden en voor alle culturen. De dag wordt internationaal gevierd vanaf 1988. In 2009 wordt de Coming Out Dag voor het eerst in Nederland gevierd. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de holebi-jongeren moeite heeft met ‘uit de kast komen’ ofwel coming out dus. Daarom worden op 11 oktober door het hele land activiteiten georganiseerd om de acceptatie van homoseksualiteit te bevorderen.

Het college van B&W van Nieuwegein heeft besloten op zondag 11 oktober aanstaande op een drietal gemeentelijke locaties de regenboogvlag te laten wapperen. Dit zal gebeuren op het Stadsplein, de gemeentewerf en op het Natuurkwartier/MEC in Park Oudegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren