Nieuwegein, waarom?

Tijdens zijn omzwervingen door en om Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) vrijwel altijd zijn camera bij zich. Zijn camera is als ware het een verlengstuk van zijn hand. Een veelgebruikt verlengstuk. Hij fotografeert dat wat hem opvalt. Soms is dat iets bijzonders. Soms is dat iets alledaags. Soms fotografeert hij een evenement in Nieuwegein (wielerrondes, openingen, activiteiten van B&W, jeugdvoetbal, een trouwpartij, …). Soms valt zijn (camera)oog op een heel gewoon, maar prachtig stukje natuur. Soms ook fotografeert hij al wandelend in de wilde weg en ziet hij thuis wel wát er op zijn geheugenkaartje is vastgelegd.

En dan zijn er nu en dan van die momenten dat hij verzucht: Nieuwegein, waarom? En mocht u deze verzuchting ook wel eens slaken, laat ons dan weten waaróm u uw verzuchting slaakt. Misschien ziet Arend er een foto in ……….. Deze week kwam onze redactie een opvallend bericht tegen van Daniéla Prenger.

Daniéla Prenger uit de Rijnenborghstraat (Jutphaas) op Facebook: ‘Al meerdere keren gebeld omdat mijn kerstboom bijna twee weken op straat ligt (lekker in de weg voor voetgangers en fietsers). Iedere keer zeggen ze dat het wordt opgehaald maar tot nu toe ligt deze er nog steeds. Ik schaam mij t.o.v. medebewoners en het enige wat de telefoniste zegt ‘het is maar een kerstboom mevrouw’. Ben toch benieuwd hoe zij reageert als die boom twee weken voor haar deur ligt..’

Een terechte Nieuwegein, waarom?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk