Nationale Kunstdagen 2018: kunstenaars kunnen zich nog inschrijven

In het weekend van 10 en 11 november vinden in de Beursfabriek in Nieuwegein de Nationale Kunstdagen plaats. Het is de negende keer dat deze kunstbeurs georganiseerd wordt en ook dit jaar vormt het evenement weer de aftrap van de Kunstweek. Kunstenaars die hun werk tentoon willen stellen op de Nationale Kunstdagen, kunnen zich opgeven voor een van de regionale voorrondes en hun creaties door een deskundige jury laten beoordelen. Bent u kunstenaar en wilt u uw werk graag aan een groot en divers publiek laten zien? Dan kunt u zich nu nog aanmelden voor de voorrondes op 30 juni in Amstelveen en 21 juli in Utrecht.

De voorrondes voor de Nationale Kunstdagen
Tijdens de voorrondes voor de Nationale Kunstdagen worden de werken van de kunstenaars bekeken door een vakkundige jury. De creaties worden beoordeeld op basis van onder andere originaliteit, materiaalgebruik, kleurgebruik en onderwerp. Direct na de beoordeling ontvangen de kunstenaars een oorkonde, ingevuld door de voorzitter van de jury en/of de beursmanager van de Nationale Kunstdagen. Daarnaast krijgen alle deelnemende kunstenaars een vermelding in het Jaarboek Kunstenaars 2019 en een exemplaar van het Jaarboek Kunstenaars 2018.

Wat hebben de Nationale Kunstdagen de exposant te bieden?
Wanneer het werk van een kunstenaar een positieve beoordeling van de jury krijgt, kan hij of zij zich aanmelden voor de Nationale Kunstdagen op 10 en 11 november 2018 in de Beursfabriek in Nieuwegein. Na aanmelding wordt de naam van de exposant binnen enkele dagen op www.kunstdagen.nl vermeld. Daarnaast krijgt de kunstenaar een gepersonaliseerd naambord op de stand, inclusief standnummer, en zullen naam en standnummer vermeld worden op de beursplattegrond. Verder is er in de catalogus van de Nationale Kunstdagen voor iedere kunstenaar een halve pagina gereserveerd, waarop meer inhoudelijke informatie over zijn of haar werk te vinden zal zijn. Voor extra informatie op de stand is het aan te raden om flyers te drukken bij print24 of een vergelijkbare aanbieder. Tenslotte zullen er nog vier consumptiemunten per exposant en gratis digitale toegangskaarten beschikbaar worden gesteld.

Praktische informatie
De voorrondes

  • De twee voorrondes vinden plaats op 30 juni in Museum Jan van der Togt in Amstelveen en op 21 juli in Museum Catharijneconvent in Utrecht.
  • Elke kunstenaar laat in de regionale voorronde drie tot vier kunstwerken beoordelen.
  • De beoordeling door de jury kost € 59,- incl. btw.

De Nationale Kunstdagen

  • De Nationale Kunstdagen vinden plaats op 10 en 11 november in de Beursfabriek in Nieuwegein.
  • Aan deelname aan de Nationale Kunstdagen zijn kosten verbonden. Deze zijn afhankelijk van het gekozen pakket en eventuele extra’s (extra verlichting, stroom, tafel etc.). De inschrijfkosten zijn voor elke deelnemer gelijk en bedragen voor deelnemers van een regionale voorronde € 42,-.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren